Cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) volgen? Deze opleiding is zeer geschikt voor iedereen die zich wil specialiseren als boekhouder.
Met het volwaardig Praktijkdiploma Boekhouden bent u straks en zeker in detoekomst een gewillig medewerker en als u voor uw zelf zou willen beginnen als ondernemer, dan kunt u met dit diploma uitstekend uw eigen boekhouding verzorgen. U kent na het behalen van het Praktijkdiploma Boekhouden namelijk alle in- en outs van boekhouden. En tot slot, het Praktijkdiploma Boekhouden is een waardevolle erkenning van uw kennis en vaardigheden op het gebied van boekhouden.
Na afloop van de cursus Praktijkdiploma Boekhouden heeft u alle kennis in huis om de meest complexe zaken van boekhouding zelf te kunnen verrichten. U Bent ook in staat om berekeningen te maken ten behoefte van periodeafsluitingen en kengetallen te berekenen. U weet veel over verschillende rechtsvormen hoe u aan verschillende vormen van financiering kunt komen en hoe die boekhoudkundig worden verwerkt.
Om aan de slag te gaan met de cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB), is de vooropleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC) wel geadviseerd. Zeker wanneer u nog geen concrete praktijkervaring heeft in boekhouden.
In onze cursus Praktijkdiploma Loonadministratie gaat u in 5 bijeenkomsten onderstaande onderwerpen leren.
Onderwerpen van deze cursus:
Module Kostencalculatie niveau 4: Gedurende de module kostencalculatie leert u hoe kostprijs- en verkoopprijsberekeningen worden gemaakt, en hoe u het resultaat van productie en verkoop moet berekenen. U leert inzicht te krijgen in de resultaten en presentatiemethoden. U kunt wat u heeft geleerd gelijk in de praktijk toepassen.
Module Bedrijfsadministratie niveau 4: Gedurende deze module leert u hoe u berekeningen moet maken ten behoefte van de financiële administratie van een handels-of dienstverlenende onderneming. U leert ook correctie boekingen van voorafgaande journaalposten en u leert hoe de kolomenbalans werkt, de aanschaf van goederen, afschrijving, verkoop en inruil vaste activa. Ook behandelen wij in deze les hoe u loonberekeningen maakt.
Module Financiering niveau 4: In deze les gaat u leren hoe één en ander kan worden gefinancierd. U leert samengestelde en enkelvoudig interest en over diverse rechtsvormen met en zonder rechtspersoonlijkheid. U leert over dividend, lang vreemd vermogen, crediteuren en debiteuren posten en voorraaden. U leert ook over agioreserves en aandelen.
Waar is de cursus Praktijkdiploma Boekhouding te volgen?
De cursus Praktijkdiploma Boekhouding wordt in klassiekale vorm gegeven in 10 plaatsen: Zoetermeer, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Eindhoven, Zwolle en Breda.
Klassikale les heeft vele voordelen: In kleine groepen gaat u intensief aan de slag onder leiding van een uitstekende, erkende en enthousiaste docent. Tijdens de bijeenkomsten is veel ruimte voor eigen inbreng, en wat u al heeft geleerd. Leren van en met elkaar is een belangrijk voordeel van klassikale lessen. Bovendien geeft dit meer motivatie om de opleiding op een goede manier te blijven volgen.
Hoe werkt het aanmeldproces van de cursus Praktijkdiploma Boekhouding?
U kunt zich aanmelden voor de cursus Praktijkdiploma Boekhouding door de klikken op de "nu aanmelden" knop. Vervolgens vult u een kort formulier in. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding. Binnen 5 werkdagen nemen wij met u contact op om u definitief te laten inschrijven.